.

31 Ocak 2014 Cuma

GİRİT USULÜ FAVA


İşte dillere destan Fava'm.Azıcık şımarmayı kendimde hak görüyorum çünkü kim yediyse bayıldı.Bu favam girit usulü.Aslında ben iki türlü fava yapıyorum.Ama size anlatacağım Girit Usulü Fava. İlk fava yapmaya başladığımda bir türlü kıvamını tutturamıyordum şimdi parmaklar yeniyor :) Gelelim tarifime...
Malzemeler
2 bardak kuru bakla
1 soğan 
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı toz şeker 
2 çay kaşığı tuz 
1 limon 
yarım demet dereotu 
4 bardak su 
Yapılışı 
Kuru baklaları güzelce suyun altında yıkıyorum.Kurtarıcım olan mutfağımın baştacı düdüklü tencereme koyuyorum.İçine soğanı dörde bölüp ekliyorum.Tuzunu,şekerini ve suyunu da ekleyip düdüklü tenceremi kapatıyorum.Kaynamaya başlayınca 25 dakika'ya ayarlıyorum.Piştikten sonra limonunu sıkıp zeytinyağını ekleyip blenderdan geçiriyorum.Burda herkesin damak tadına göre değişik olabilir ben dereotunu sonradan ekliyorum.Ağıza diri diri gelmesi çok hoşuma gidiyor.Ancak içine koyduktan sonra blenderdan da geçirebilirsiniz.Kıvamının çok sert olmamasına dikkat edin hafif cıvık olsun.Eğer sert olursa içine yavaş yavaş karıştırırarak sıcak su ekleyebilirsiniz.Daha sonra bir servis tabağına koyup soğumaya bırakıyorum.
Servis zamanı gelince resimdeki gibi kesip üstüne zeytinyağı gezdiriyorum.
Afiyet şeker olsun...



Yorum Gönder