DÖRT RENKLİ PATATES SALATASI


Rengarenk patates salatam.Yapmaktan büyük zevk aldığım eğlenceli olarak tanımlayabileceğim salata.Karşıdan bakıldığında pasta gibi görünen aslında tamamen patates püresinden oluşmakta.Limonun verdiği ekşili tadı ile ferahlık veriyor.

Malzemeler
1 kg.patates 
1 limon 
Yarım kara lahana 
4 adet havuç
Yarım demet maydanoz 
Yarım demet dereotu 
Yarım demet roka 
3-4 tane taze soğan 
7 kaşık zeytinyağ
Tuz

Yapılışı 
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra haşlamaya başlıyoruz.Onlar haşlanırken ister rondo kullanın isterseniz rende fark etmez bir kaba kara lahanamızı,başka bir kaba havuçlarımızı rendeliyoruz.Maydanoz,dereotu,roka ve taze soğanı aynı yere ince ince doğruyoruz.Patateslerimiz haşlandıktan sonra püre yapma işine girişiyoruz.İçine 1 limonsuyu ve 5 kaşık zeytinyağını ve 2 çay kaşığı tuzu koyup güzelce eziyoruz.Püreyi yaptığınızda tatmanızı tavsiye ederim.Sizin damak tadınıza göre tuzu veya ekşisi az olabilir.
Püreyi yaparken tavanın içine 1 kaşık yağ koyup doğradığımız kara lahanayı yumuşayana kadar ocakta çeviriyoruz
Şekilli bir kek kalıbını alıp suyla ıslatıyoruz.Yaptığımız püreden en alt taban olarak 5 kaşık püreyi alıp güzelce bastırıyoruz.kalan püreyi üç eşit parçaya ayırıyoruz..
Daha sonra ocağa koyduğumuz kara lahananın içine bu ayırdığımız pürenin bir parçasını içine koyup lahana ile iyice karışmasını sağlıyoruz.Daha sonra bu karışımı daha önceden hazırladığımız kek kalıbındaki beyaz pürenin üstüne döküp her tarafına eşit olarak dağılmasını sağlıyoruz.
Bu sefer aynı işlemi havuç için uyguluyoruz.Aman burada dikkat kara lahana için kullandığınız tavayı sakın yıkamadan kullanmayın renk değişikliği oluyor :) Havuçlarda yumuşayınca yine püreyi içine koyup güzelce karıştırıyoruz.Daha sonra lahanalı karışımın üstüne koyup iyice bastırıyoruz.En son ince ince doğradığımız maydanoz,dereotu,roka ve taze soğanının içine kalan patatesi koyup yiyce karıştırıyoruz.Havuclu karışımın üstüne yayıp bastırarak şeklini veriyoruz.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra bir tabağa ters çevirerek çıkmasını sağlıyoruz.Çok hafifçe kalıbı vurmanız yeterli patates kendisini hemen salıveriyor.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe