DÜDÜKLÜ TENCEREDE TANDIR

Bu tarif çok sevdiğim arkadaşım Rana’nın tarifi.İnanılmaz lezzetli.Ben bu tarifi yazarken bile kokusu resmen burnuma geliyor.Hadi tarifimize geçelim .
Hem dana eti ile hem de kuzu eti ile yapabiliyorsunuz.

Malzemelerimiz
1 kg dana veya kuzu eti
1 kaşık tereyağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon



Gelelim ağzımızın suyunu akıtan tarifimize

Tandır için öncelikle 1kg etimizi alıyoruz.İkiye yada üçe bölüp düdüklü tenceremize yerleştiriyoruz.İçine başka bir şey koymadan düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp kendi suyu ile pişmeye bırakıyoruz.Kaynadıktan sonra altını kısıp küçük ocağa alıyoruz.İki buçuk saat süre ile bu şekilde pişmeye bırakıyoruz.Ete hiç su koymadığımız halde pişme esnasında yavaş yavaş suyunu salıp tekrar kendi suyunu içine çekiyor,bu sayede tenceremize de yapışmıyor.
İki buçuk saat sonunda altını kapatıp dinlendiriyoruz.Daha sonra düdüklü tenceremizin kapağını açarak etimizin suyunu çekip çekmediğini kontrol ediyoruz.Eğer içinde su kaldıysa tekrar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Etlerimizi tencerenin içinden bir tabağa alıp küçük parçalara ayırıyoruz.Uzun süre piştiği için helva gibi dediğimiz kıvamına gelen etler zaten kendiliğinden parçalanıyor.Tenceremizin için tereyağ koyup etlerimizi içine koyuyoruz.Etlerimizi de ekleyip tuzumuzu ve bütün baharatlarımızı üstüne koyuyoruz.

Etlerimizi kurutmadan hafif hafif karıştırarak kavuruyoruz.
Bütün baharatları ve tuzu en son eklediğimiz için çok farlı bir tat oluşuyor.Bu yüzden bütün et yemeklerinde bu yöntemi kullanmak ekstra lezzet katıyor.


Yanına mis gibi tereyağlı bir pilav,buz gibi bir ayran. 

Afiyet şeker olsun.

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe