EV YAPIMI DÖNER / RAMAZAN DÖNERİ



Bu tarifimi genelde Ramazan ayında yaparım.Pideler sanki Ramazan'da daha bir tatlı geliyor bana.Ama artık günümüzde her zaman fırınlarda bu pidelere rastlayabiliyoruz.
Ayrıca bu tarifte evde kalmış bayat ekmeklerinizi de kullanabilirsiniz.Ve kesinlikle dışarıda yediğimiz dönerlerden bence bin kat daha lezzetli.

Malzemelerimiz
Köfte için
½ kg orta yağlı dana kıyması,
½ su bardağı galeta unu veya ekmek
Tuz,kimyon.
1 tane soğan
Kızartmak için yağ

Sosu için
3 tane domates
Kekik,kimyon,tuz,karabiber
Tereyağ
Yoğurt
Maydanoz
Soğan
Sumak

Ramazan pidesi



Köftelerimizi hazırlamakla işe başlıyoruz.Bütün malzemelerimizi karıştırıp iyice yoğuruyoruz.Çok büyük olmayan köfteler yapıyoruz.Çatala geldiğinde bir lokmada giden köfteler.Bol yağda önlü arkalı kızartıyoruz.
Başka bir öneri de köfte harcını hazırlıyoruz.Strech filme sarıp derin dondurucu da biraz sertleştiriyoruz.Sertleşen harcımızı aynı döner keser gibi ince ince kıyıyoruz.Bu şekilde kızartıyoruz.
Domateslerimizin kabuklarını soyup rendeliyoruz.İçine baharatlarımızı koyup tereyağında pişiriyoruz.
Ramazan pidelerini aynı dönercilerde olduğu gibi ufak ufak doğruyoruz.Çok az yağladığımız tavada kızartıyoruz.Eğer ekmek ile yapıyorsak aynı işlemi ona da uyguluyoruz.
Servis tabağımıza en alta pidelerimizi/ekmeklerimizi sıralıyoruz.Onun üstüne köftelerimizi yerleştiriyoruz.

Veee süslemeye başlıyoruz…

Yoğurdumuzu çırparak krema gibi yapıyoruz.Köftelerimizin üstüne koyuyoruz.
Soğanlarımızı ince ince piyazlık doğrayıp ayıkladığımız maydanoz ve sumak ile karıştırıyoruz.Bunu da yoğurdumuzun üstüne koyuyoruz.Domates sosumuzu da onun üstüne ekliyoruz ve en üste can alıcı nokta mis gibi eritilmiş tereyağ.
Bir püf nokta size : Tereyağ köpürdüğü zaman içine bir tutam kekik atıp öyle kapatın.Tadına doyum olmaz.


Sonuç mu ?


İşte bu…

Afiyet olsun…




Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe