TEPSİ KÖFTESİ

Bu tarifi genelde oğlumun köfte krizi tuttuğu zaman yapıyorum.Baharatlı da olduğu için ekstra güzel oluyor.Baharat konusunda elimi bol tutuyorum doğrusu...
İşte malzemelerimiz ;  

 (8 kişilik)

1 Kg orta yağlı dana kıyması
1 tane soğan
3 tane domates
1-2 diş sarımsak
Kekik,kimyon,tuz,karabiber
Tepsiyi yağlayacak kadar yağ


Bu tarifte yaklaşık 40-45 adet arası köfte çıkıyor.Tam bir köfte ziyafeti…


Soğanlarımızı rendelemekle işe başlıyoruz.(Yine ağlayacağım,ne yaparsam yapayım olmuyor soğan doğrarken).Domatesler hariç bütün malzememizi yoğuruyoruz. Köfte harcımızı kendini çekmesi için buzdolabında 15-20 dakika bekletiyoruz. 

Tepsimizi çok az yağlıyoruz.Dolaptan çıkan harcımızdan köftelerimizi yapmaya başlıyoruz. 
Yaptığımız köfteleri tepsimize yerleştiriyoruz.

Daha sonra tepsimizi ocağın üzerine koyuyoruz.Köftelerimizi çok az önlü arkalı kızartıyoruz.Tıpkı mühürleme gibi.Köftelerimizi kızartırken kızarmış olanları tepsiden almıyoruz.Zaten hepsi aynı zamanda kızarıyorlar. 

Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz.Kızarttığımız tepside bulunan köftelerimizin üzerine döküyoruz.İçine sarımsaklarımızı da bütün olarak koyduktan sonra ister ocağınızın üstünde yavaş ateşte isterseniz fırınınızda 180 derecede pişiriyoruz.


Değişik olarak içine elma dilimli patateslerden de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe