.

14 Mayıs 2016 Cumartesi

PORTAKALLI KEK

Tam zamanı şöyle çayın yanında mis kokulu bir portakallı kek. Ailecek seveceğiniz bir tarif. Hem de vitamin deposu .

Bu tarz hafif baharatlı kekler çok hoşuma gidiyor.Pofuduk bir kek oluyor. Pişerken ortaya çıkan portakal kokusuna inanamayacaksınız.

Hemen malzemelerimize geçiyorum.

3 bardak un
1,5 bardak toz şeker
3 yumurta
½ bardak sıvı yağ
1 bardak süt
1 bardak portakal suyu
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için pudra şekeri


İlk önce yumurtaları çırpmakla işe başlıyoruz.Köpük haline gelen yumurtaların içine şekeri ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

Bütün sıvıları ekledikten sonra unumuzu eleyerek içine koyuyoruz. Karışımın havasını çok söndürmeden bir tel çırpıcı ile malzemelerin birbirine karışmasını sağlıyoruz.En son çırpma aşamasında en önemli nokta eğer mikser ile yapıyorsanız yavaş devirde kullanmaya özen gösteriniz.Bu tüm kekler için geçerlidir.Ne kadar yavaş çırparsanız o kadar kabarık bir kekiniz olur.

Kalıba döktüğümüz karışım üzerine tarçını serpip daha önce ısıttığımız 150 derece fırında 50 dk.pişiriyoruz.

Servis etmeden önce pudra şekeri ile süslüyoruz.

Afiyet olsun
Yorum Gönder