DOMATESLİ PİLAV


Yazın buzdolabından çıkıp soğuk yemeyi kışın ise piştiği anda ağzımız kavrulurcasına yemeğe doyamıyoruz.Sade pilav yapmaktansa açıkçası bu pilavı yapmayı yeğlerim.Mis gibi tereyağ kokusu ile oldukça davetkar ... 


Malzemelerimiz 

3 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı domates rendesi veya püresi 
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz 
3 su bardağı su

Pirinçlerimizi mümkün olduğu kadar uzun süre önce suda bekletelim.Bu şekilde daha kolay pişecektir. Ama herkesin kendine göre bir pilav pişirme şekli var. O yüzden nasıl alıştıysanız o şekilde yapınız.
Domateslerimizin kabuklarını soyup ister rendeden geçirin isterseniz rondo ile parçalayın hiç farketmez yeter ki 1 bardak olsun.- Kabukları atmayın çorbalarda kullanabilirsiniz-
Pirinçlerimizi üzerindeki nişasta çıkana kadar yıkıyoruz ve süzüyoruz.
Tereyeğını pilav tenceresine alıyoruz. Erime esnasında yakmamaya çok özen gösterin yoksa tadı gerçekten çirkin oluyor.Bu yüzden cızırdamaya başladığında içine zeytinyağını koyarsanız yanmasını bir ölçüde azaltmış olursunuz.
Domatesimizi de ekliyoruz.Renginin çıkması için biraz karıştırıyoruz.
Suyunu süzdüğümüz pirinçlerimizi tenceremize alıyoruz. 1-2 dk. karıştırıp domates ile iyice çekmesini sağlıyoruz. 
En son suyumuzu ve tuzumuzu da ekledikten sonra kapağını kapatıyoruz.
Ben bundan sonra hiç karıştırmadan pişiriyorum.Üzeri gözgöz olunca altını kapatıp üzerine havlu peçete koyuyorum ve o şekilde demlenmesini sağlıyorum ki kapakta birikmiş olan su damlaları pilava damlayıp tadını ve görüntüsünü bozmasın.
Servis aşamasında üzerine taze nane veya fesleğen koyarak mükemmelliği yakalayabilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

FACEBOOK SAYFAM

Bumerang - Yazarkafe